نبایدها و ممنوعیت ها همگی برای انسان هاتابوهستند؛ ممکن است شما هم چنین جمله هایی را زیاد شنیده باشید: <<این کار را نباید انجام دهی چون هیچوقت در خانواده ما کسی انجام نداده>>، <<چون در دین ما ممنوع است>>، <<این عمل گناه است و تو باید تنبیه شوی>>. تمام این جملات ما را از انجام برخی امور که آن ها را تابو می نامند، منع می کنند. ممنوعیت ها قوانینی هستند که همیشه وجود داشته و شکستن آن ها به دغدغه و یک مسئله مهم برای خانواده ها و جوامع تبدیل شده است. تابو مفهومی است که در عین سادگی، می تواند شدیدا پیچیده و مبهم باشد. آگاهی از ریشه ی این ممنوعیت ها و پیامدهای شکستن آن ها به شما کمک می کند تا جواب بسیاری از سؤالات خود را بیابید.

تماس با مشاور

منبع:تابو چیست ؟ | آشنایی با ریشه و معنی توتم و تابو

تابو چیست؟

تابوبه طور کلی به معنای مسائل ممنوعه و حرام است. به عقیده زیگموند فروید، این مسائل ممنوعه قدیمی ترین و کهن ترین مجموعه قوانین بشری به حساب می آیند. تابوها قوانین و ممنوعیاتی هستند که تقریبا تمام انسان ها طبیعتا تمایل دارند آن ها را پنهان کنند و از آن بپرهیزند. در فرهنگ های مذهبی، تابو به معنای هر چیز یا هر کسی است که دست زدن و نزدیک شدن به آن حرام است و با واژه ای مثل نجس و ناپاک از آن ها یاد می شود.تابو اما دو معنای متضاد را در بر می گیرد، از یک طرف مفهوم مقدس که اجازه دست بردن در آن وجود ندارد و دیگری مفهوم اضطراب انگیز، پلید، نجس و خطرناک است.

ریشه تابو از کجا آمده است؟

تابو واژه ای است که از زبان پولینزی، در معنای ممنوعه و حرام به کار می رود. در این زبان، متضاد واژه تابو، نوآ است. یعنی مسئله ای که عادی و معمولی و چیزی که در دسترس همگان قرار دارد. زیگموند فروید، روانکاو مشهور اتریشی، در کتاب توتم و تابو نیز همین تعریف را برای تابو آورده است. او تابو را چیزی فراتر از ممنوعیت های اخلاقی یا مذهبی می داند و معتقد است تابوها به خودی خود قانونی جامع و مستقل هستند.

چرا تابوها را نباید انجام داد؟

هر کسی معمولا در زندگی خود، رفتارها و افکاری دارد که گمان می کند نباید آن ها را انجام دهد. افراد این ممنوعیت ها را از والدین، مدرسه و یا جامعه آموخته اند و حتی ممکن است خودشان به آن رسیده باشند. افکاری هستند که در ذهن شما می چرخند، اما شدیدا آن ها را زننده می دانید. مثل روابط جنسی با نزدیکان درجه یک، خیانت به همسر، شکنجه و. .

شما تابوها را انجام نمی دهید به این خاطر که اولا خودتان وجدان آسوده ای داشته باشید و دوم اینکه از طرف جامعه تنبیه نشوید. اساس کلی تمام ممنوعیت ها بر این است که برای دریافت مقبولیت و پیشگیری از محرومیت ها، از انجام یا بیان کردن آن ها خودداری شود و یا پنهان بمانند. اما گاه افراد به سمت انجام تابوها تمایل پیدا می کنند و یا دائم به آن ها فکر می کنند؛ اینجا است که تعت درونی بین گناه و لذت ذهن و روح را آزار می دهند.

تابوها، تعارض بین هوس و مقاومت

نکته جالب توجه این است که انسان ها به طور قراردادی تابوها وضع می کنند و خودشان نیز تمایل دارند آن قوانین و تابوهای خود ساخته را زیر پا بگذارند. بسیاری از این قوانین از باورهای درونی، به خصوص از انسان های نخستین ناشی می شود. قوانین وضع می شوند تا بقا را تامین کنند، شکستن این قوانین گناه محسوب می شود. اما همیشه بودند کسانی که با شکستن تابوها، مجازات شده اند.

چه چیزهایی تابو است؟

همانطور که گفته شد تابوها مجموعه ای از قوانین و موارد ممنوعه هستند. در پی جریان ها و دوره های تاریخی مختلف تابوهای گوناگونی شکل گرفته است. از قدرت گرفتن کلیسا تا جلوگیری از گسترش جهل و توحش، ارتباط جنسی با اعضای خانواده، مسائل مربوط به مردگان یا تولید مثل، خوراکی ها و. موضوعات متنوع تابوها هستند.

تابو بااحساس گناه در ارتباط است و هرچیزی که باعث احساس گناه شود می تواند تابو باشد. به هرحال تابو بسیار گسترده است اما اگر بخواهیم مختصر بگوییم، چند دسته کلی دارد که در ادامه شرح داده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهاحساس گناهکلیک کنید.

1. تابوهای اخلاقی

آن دسته از بایدها و نبایدهای اخلاقی مثل صداقت، خیانت، عدالت، انصاف، شفقت و هر عملی که در ذهن خیلی از انسان ها به خودی خود به عنوان عمل اشتباه شناخته می شود. ممکن است از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت باشد اما این مفاهیم معمولا جهان شمول هستند.

2. تابوهای اجتماعی

این تابوها بیشتر به هنجارهای فرهنگی هر جامعه و هر محیط مربوط می شوند. این محیط از خانواده تا کشور یا قومیت یا نژاد گسترده است. به عنوان مثال در یک خانواده، بعد از 9 شب به خانه آمدن تابو است. در یک فرهنگ مثل فرهنگ اعراب، ازدواج با پسرعمو و دختر عمو واجب است. در جایی مصرف الکل در خیابان و در جایی پوشش ن موضوع تابو می شود. رابطه با محارم در دوره ای از مصر باستان جزء آداب دربار به حساب می آمد اما اکنون به تابو تبدیل شده است. انجام تابوهای اجتماعی، معمولا طرد از محیط و تنبیه را در پی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهرابطه با محارمکلیک کنید.

3. تابوهای مذهبی

تابوهای مذهبی، آن دسته از قوانین و ممنوعیاتی هستند که در هر دین و آیینی وجود دارد و مردم خود را به انجام ندادن آن توصیه می کنند. همجنس گرایی در مسیحیت یا اسلام، مصرف خوراکی های ممنوعه، محدودیت ها و قوانین ازدواج، عدم ارتباط با نامحرم در اسلام، عدم ازدواج با نزدیکان در مسیحیت و . برخی از تابوهایی است که در ادیان مختلف وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینههمجنس گراییکلیک کنید.

4. تابوهای قانونی

تابوهای قانونی، همان مسائلی است که امروزه در صورت زیر پا گذاشتن آن ها برخورد قضایی صورت می گیرد. ی، درگیری و آسیب رساندن به دیگران، ی و . از جمله ممنوعیت ها و تابوهای قانونی محسوب می شوند.

تابوشکنی و تابو در دنیای امروز

تعریف قدیمی تابو با تعریف امروزی آن متفاوت است. در گذشته بیشتر ناشی از باورهای مذهبی و اعتقادی بوده است اما امروزه تابو اغلب برای توصیف چیزهایی استفاده می شود که به لحاظ اجتماعی غیر قابل قبول یا بحث برانگیز باشند. برخی از تابوها همیشگی و برخی قابل تغییر است. این تغییرات به عنوان تابو شکنی و هنجار شکنی شناخته می شود که گاهی درست و گاهی اشتباه است. عمده این تابوها در جامعه امروزی ما، صحبت بی پرده درباره مسائل جنسی بدون توجه به بحث بهداشتی و آموزشی آن، صحبت علنی از مصرف مواد مخدر، ارتباط با جنس مخالف، نوع پوشش و. است که برخی از آن ها در گذشته نیز تابو بوده اند.

سخن آخر

فروید در تحقیقات روانکاوانه ی خود بیان می کند که میان آداب و رسوم مرتبط با تابوها و عوارض بیماری وسواس فکری ارتباط وجود دارد و از این رو پرداختن بیش از حد و فکر کردن زیاد در مورد انجام ندادن ممنوعیت ها وتابوها منجر به بروز برخی آسیب های روانی به خصوص وسواس می شود. از طرفی تابوها بسیار وسوسه انگیز هستند و میل و کشش غریزی و ناآگاهانه ی انسان را بر می انگیزانند به همین دلیل نیاز به مقاومت آگاهانه حس می شود. شما می توانید برای کاهش تعت مرتبط با تابوها و تمایلات درونی از افراد متخصص و روانشناسان حضوری و تلفنی کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینهمشاوره تلفنی فردیکلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینهمحدودیت ها و تابوشکنی ها می توانید با مشاوران مرکزمشاوره روانشناسیحامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228و از تهران با شماره9092305265تماس بگیرید.

منبع:تابو چیست ؟ | آشنایی با ریشه و معنی توتم و تابو

برخورد با شخصیت نمایشی | رفتار درست با اختلال شخصیت نمایشی

قصه گویی برای کودکان | مزیت‌ها و روش صحیح قصه گفتن برای کودک

مشکلات مرتبط با تکالیف مدرسه را چگونه رفع کنیم ؟

مهارت تصمیم گیری درست | چگونه قدرت تصمیم گیری را زیاد کنیم؟

آدرس خانه سالمندان استان کهگیلویه و بویراحمد

آدرس خانه سالمندان استان قم

آدرس خانه سالمندان استان گلستان

تابو ,ها ,تابوها ,تابوهای ,قوانین ,انجام ,آن ها ,است که ,می شود ,که در ,ممنوعیت ها

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سلامت بانوان، سلامت خانواده donyayekasbokar بارقه قلم جامع دانش بلاگی برای فایل ها تنــــها بــــــــــا خـــــدا سایت تحلیل بورس، فارکس و ارز دیجیتال حمید راحت حق| Rahathagh.ir kikeykoja فروشگاه اینترنتی فانوس طلایی منتظران صبح امید اصفهان